Dina Wanita ing Maret, Festival Yiren sing ayu

Dina Wanita Internasional (IWD) iku globalpreian dirayakakesaben taun ing tanggal 8 Maret kanggo mengeti prestasi budaya, politik, lan sosial ekonomi wanita.[3]Iku uga titik fokus inggerakan hak wanita, nggawa manungsa waé kanggo masalah kayatakesetaraan gender,hak reproduksi, lanpanganiaya lan penyalahgunaan marang wanita.

Tema resmi PBB

20220425143404291
20220425143404635

taun

Tema PBB[112]

1996 Merayakan Masa Lalu, Merencanakan Masa Depan
1997 Wanita lan Tabel Damai
1998 Wanita lan Hak Asasi Manungsa
1999 Donya Bebas Kekerasan Terhadap Wanita
2000 Wanita Nyawiji kanggo Perdamaian
2001 Wanita lan Perdamaian: Wanita Ngatur Konflik
2002 Wanita Afghan Dina: Kasunyatan lan Kesempatan
2003 Kesetaraan Gender lan Tujuan Pembangunan Milenium
2004 Wanita lan HIV / AIDS
2005 Kesetaraan Gender Ngluwihi 2005;Mbangun Masa Depan Luwih Aman
2006 Women in Decision-making
2007 Mungkasi Impunitas kanggo Kekerasan Terhadap Wanita lan Bocah-bocah wadon
2008 Investasi ing Women lan Girls
2009 Wanita lan Pria United kanggo Mungkasi Kekerasan Terhadap Wanita lan Bocah-bocah wadon
2010 Hak sing padha, Kesempatan sing padha: Kemajuan kanggo Kabeh
2011 Akses sing padha kanggo Pendidikan, Pelatihan, lan Ilmu lan Teknologi: Pathway to Decent Work for Women
2012 Nguatake Wanita Pedesaan, Mungkasi Kemiskinan, lan Keluwen
2013 Janji minangka Janji: Wektu kanggo Tumindak kanggo Mungkasi Kekerasan Terhadap Wanita
2014 Kesetaraan kanggo Wanita minangka Kemajuan kanggo Kabeh
2015 Nguatake Wanita, Nguatake Kemanusiaan: Gambar!
2016 Planet 50–50 ing taun 2030: Langkah Up kanggo Kesetaraan Gender
2017 Wanita ing Donya Ngganti Pakaryan: Planet 50-50 ing taun 2030
2018 Wektu Saiki: Aktivis deso lan kutha sing ngowahi urip wanita
2019 Mikir Setara, Mbangun Pinter, Inovasi kanggo Ganti
2020 "I am Generation Equality: Realizing Women's Rights"
2021 Wanita ing Kepemimpinan: Nggayuh masa depan sing padha ing jagad COVID-19
2022 Kesetaraan gender dina iki kanggo sesuk sing lestari
20220425143404543
20220425143404918

Tanggal 8 Maret 2022 minangka Hari Wanita Kerja Internasional kaping 112.kita wis kasebut kanthi teliti, ngrancang "Plant Photo Frame" acara salon gawenan tangan kanggo kabeh kolega wadon, lan ngirim salam liburan lan pangestune tulus, matur nuwun kabeh cara Kanthi hard karya, Aku pengin sampeyan kabeh paling apik ing dina teka!

20220425143819104
20220425143404719

Wektu kirim: Mei-23-2022